Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z morszczukiem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1 opakowanie
filety z morszczuka 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
śmietana 1/2 szt.
żółtko jajek 1 szt.
ser tylżycki 5 dag
olej
przyprawa kucharek 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z morszczukiem i serem

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody na półtwardo. Osącz, polej 2 łyżkami oleju, wymieszaj.
Ryby pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w głębokiej patelni, zeszklij cebulę. Włóż ryby, oprósz solą i pieprzem. Wlej pół szklanki wody, duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Śmietanę roztrzep z żółtkami oraz przyprawą kucharek. Ser zetrzyj na tarce. Żaroodporne naczynie natłuść. Ułóż połowę makaronu, ryby, resztę makaronu. Polej sosem śmietanowym, posyp serem. Zapiekaj 15 minut w temp. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 27.02.2011 17:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak