Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z kury Edyty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1 szt
marchewki 2szt
selera 1/2
mały por 1
cebula 1
pietruszka 1szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziarenka ziela angielskiego 5 szt
Goździki całe Prymat 4
makaronu 200 dag
koperek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z kury Edyty

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pora opłukać. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukanego i poćwiartowanego kurczaka. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować, na małym ogniu(żeby tylko pykało jak ja to nazywam) około 45 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji wyłożyć na talerz. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.07.2011 19:47
uwielbiam taki rosołek
grazia1 23.05.2011 19:23
to jest to
oliwkowa
oliwkowa 01.05.2011 19:26
Pycha ;-)
Neetka90 27.04.2011 10:25
pychotka
MAR3STA 26.03.2011 15:54
mniam rosołek;)
Margo1 17.03.2011 18:20
też daje całego kurczaka , pyszny jest
IKrakowianka 02.03.2011 16:15
Świetny przepis na rosół
alaaa 25.02.2011 17:22
ach te rosoły,,,pycha
Krystyna32 25.02.2011 00:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak