Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka mojej teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasoli 1 kg
kiełbasy toruńskiej 2 laski
boczku 20 dag
cebule 2
koncentrat pomidorowy 1
kminku do smaku
oliwa do smazenia
czosnek 2 zabki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
mąki 2 lyz
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka mojej teściowej

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kminku.
Cebulę obrać, pokroić drobno i podsmażyć na oliwie, razem z czosnkiem dodać do gotującej się fasoli. Kiełbasę i boczek pokroić, przysmażyć osobno na patelni, dodać do garnka.
Kiedy fasola zmięknie całość doprawić solą, pieprzem i papryką i pozostałymi przyprawami oraz koncentratem pomidorowym. na końcu zrobić zasmażkę z oleju i mąki . dodać do fasolki. Podawać z chlebem. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 04.01.2012 17:02
ekstra
Jaheira11 04.10.2011 23:32
bardzo lubię :)
Neetka90 27.04.2011 15:18
super !
Natalia/tubisiek 12.04.2011 10:15
wygląda super :)
MAR3STA 01.04.2011 22:34
smaczna;)
eduszo
eduszo 12.03.2011 12:41
Fajna,fajna.
grazia1 02.03.2011 20:19
super:)
alaaa 25.02.2011 17:22
znakomita
Krystyna32 25.02.2011 00:15
dobra ta teściowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak