Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bakaliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 30 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 10 dag
orzechy 10 dag
suszone morele 5 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
śliwki suszone 5 dag
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bakaliowe

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać na parze do zgęstnienia. Następnie dodać posiekane orzechy, pokrojone śliwki i morele, rodzynki i skórkę pomarańczową, wymieszać. Łyżeczką formować małe ciasteczka, układać je na andrutach i upiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.03.2013 17:47
Takie ciasteczka uwielbiam.
IZABELA29 15.09.2012 08:52
pyszne
MAR3STA 24.02.2011 21:15
pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak