Sposób przygotowania

z ciepłego mleka, łyżeczki cukru, soli, łyżeczki mąki i drożdży zrobić rozczyn i pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Wlać go do reszty mąki razem z ubitymi z cukrem żółtkami, wyrabiając powoli wlewać roztopiony tłuszcz. Po wyrobieniu odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak ciasto wyrośnie to uformować z niego 2 prostokąty, posmarować je makiem i zrolować. piec w 180 st przez 40 min.po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładny,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszny makowczyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ślicznie Ci wyszła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Fajna strucelka.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomita!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    extra roladka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !