Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepa nadziewana gotowaną piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt.
kalarepa 10 szt
kostka rosołowa 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
olej 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól,mielona papryka do smaku
koperek 2 łyżki
masło roślinne 1 łyżka
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepa nadziewana gotowaną piersią z kurczaka

Pierś ugotować na 1 kostce rosołowej. Kalarepy duże, ale nie zdrewniałe obrać, ściąć czubek na 3/4 wysokości (odłożyć) , wydrążyć i lekko obgotować we wrzącej, osolonej wodzie. Na 1 łyżce oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowana pierś zmielić z podsmażoną cebulą i odciśniętą bułką. Dodać jajko, sól i papryke do smaku, koperek, obgotowane i posiekane resztki z wydrążenia kalarepy , wszystko wymieszać. Napełnić farszem kalarepy, każdą przykryć ściętą wierzchnią częścią, ułozyć w szerokim garnku, podlać bulionem z gotowania piersi, dodać 1 łyżke masła roślinnego, dusić do miękkości. Podawać z ryżem lub kartoflami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak