Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ugotować na 1 kostce rosołowej. Wybrać 12 cebul równej wielkości. Obrane Cebule ściąć z góry na 3/4 wysokości, wydrążyć i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzic. Resztki z wydrążenia cebuli i umyte pieczarki drobno posiekać, usmażyć na 1 łyżce oleju. Ugotowaną pierś zemleć, wymieszać z pieczarkami, 2 łyżkami koncentratu pomidorowego, 3 łyżkami pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić cebule, ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, polać sosem (wg mojego przepisu sos do cebuli...) i zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg 15-20 minut. Podawać z ryżem bądź białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    jeszcze czegoś takiego nie jadłem, ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !