Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana cebula- nadziewana drobiowym mięsem, pieczarkami i sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 12 szt.
pierś z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt.
pieczarki 25 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pietruszka siekana 3 łyżki
olej 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana cebula- nadziewana drobiowym mięsem, pieczarkami i sosem

Pierś z kurczaka ugotować na 1 kostce rosołowej. Wybrać 12 cebul równej wielkości. Obrane Cebule ściąć z góry na 3/4 wysokości, wydrążyć i obgotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzic. Resztki z wydrążenia cebuli i umyte pieczarki drobno posiekać, usmażyć na 1 łyżce oleju. Ugotowaną pierś zemleć, wymieszać z pieczarkami, 2 łyżkami koncentratu pomidorowego, 3 łyżkami pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić cebule, ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, polać sosem (wg mojego przepisu sos do cebuli...) i zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni- termoobieg 15-20 minut. Podawać z ryżem bądź białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 24.02.2011 22:18
jeszcze czegoś takiego nie jadłem, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak