Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do cebuli nadziewanej męsem z piersi kurczaka i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
żółtko surowe 1 szt.
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos do cebuli nadziewanej męsem z piersi kurczaka i pieczarkami

Masło stopić, zmieszać z 2 łyżkami mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Zaciągnąć żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, doprawić do smaku solą i kwaskiem cytrynowym. Dodać starty żółty ser i polać cebulę nadziewaną, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.07.2012 20:33
koniecznie muszę wypróbować ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak