Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klasyczne kluski śląskie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane bez skórki . 1 kg
mąki ziemniaczanej 250 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: klasyczne kluski śląskie

Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce, doprawić solą do smaku. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Uformować kluski. W każdej zrobić wgłębienie palcem. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie, około 2-3 minut od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.08.2011 12:08
lubię z sosikiem
jogobella231
jogobella231 10.03.2011 10:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak