Sposób przygotowania

Mięso odpowiednio przygotować, oczyścić zalać zimną woda dodać przyprawy (oprócz octu i majeranku) gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać włoszczyznę, cebulę. wyjąć mięso z wywaru obrać z kości zemleć w maszynce o grubych oczkach, lub posiekać. wywar przecedzić, dodać mięso do wywaru jedną posiekaną cebulkę, doprawić do smaku octem majerankiem. dno naczynia wyłożyć dekoracyjnie marchewką wyjętą z wywaru wlać wywar do zastygnięcia. można też formować małe porcje. Podawać z chrzanem sosem winegret, octem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nie znam takiego dania?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !