Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zylc

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęciny pośledniej lub wiepr 1 kg
golonka 1 kg
•pół głowy z prosiaka 0,5 głowy
nóżki wieprzowe 2 szt
włoszczyzna 1 szt
cebula 3 szt
majranek 1 1
ocet 1 1
pieprz, sól 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zylc

Mięso odpowiednio przygotować, oczyścić zalać zimną woda dodać przyprawy (oprócz octu i majeranku) gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać włoszczyznę, cebulę. wyjąć mięso z wywaru obrać z kości zemleć w maszynce o grubych oczkach, lub posiekać. wywar przecedzić, dodać mięso do wywaru jedną posiekaną cebulkę, doprawić do smaku octem majerankiem. dno naczynia wyłożyć dekoracyjnie marchewką wyjętą z wywaru wlać wywar do zastygnięcia. można też formować małe porcje. Podawać z chrzanem sosem winegret, octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2014 14:20
Nie znam takiego dania?
stokrotka 09.05.2011 16:16
muszę spróbować
zbysio 03.04.2011 21:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak