Sposób przygotowania

Z soku pomarańczowego, goździków, imbiru i odrobiny soli zrobić zalewę, włożyć umyte mięso na 2 godziny. Następnie wyjąć z marynaty, ponacinać nożem i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do brytfanny. W każde nacięcie włożyć suszone owoce. Wierzch mięsa przykryć folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec do miękkości w temp 180 stopni. Skrapiając od czasu do czasu odrobiną wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszna pieczeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !