Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczane ciasto kakaowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ugotowane 250 g
mąka 250 g
kakao 70 g
jajko 3
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ekstrakt waniliowy
maliny świeże 250 g
olej 170 ml
cukier puder 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczane ciasto kakaowe

Buraki najpierw ścieramy na tartce o grubych oczkach , troszkę posolić i bierzemy się za miksowanie dodając po kolei mąkę z proszkiem, cukier puder , jajka , ekstrakt , kakao, i to dobrze zmiksować . Na gładką masę wlewamy dopiero olej , i miksować już na małych obrotach , tortownicę wykładamy papierem i przelewamy ciasto na wierzchu układamy dowolnie maliny , pieczemy godzinę , a na końcu sypiemy cukier puder na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.02.2011 17:32
ciekawe :)
Margo1 24.02.2011 20:52
polecam , bardzo fajny kolor i smak
Margo1 24.02.2011 20:52
polecam , bardzo fajny kolor i smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak