Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kiełbasa 30 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
cebula czerwona 2 szt
śmietana 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 25 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z serem

Cukinię przekroić wzdłuż na połowę łyżką wydrążyć miąższ, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie włożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć około 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, ostudzić, dodać posiekane jajka, śmietanę, bułkę tartą, ser żółty i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym oliwą, napełnić farszem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni przez 20 minut. Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.03.2013 14:59
bardzo apetyczne
cooleczka 01.11.2012 13:04
a akurat jest sezon na cukinię
Rybciia 15.06.2012 13:24
pyszna :-)
ewka1978 06.05.2012 09:10
fajny przepis
RenataZ-et 21.11.2011 20:10
super pomysł
Monika193
Monika193 25.09.2011 18:57
musi super smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak