Sposób przygotowania

Cukinię przekroić wzdłuż na połowę łyżką wydrążyć miąższ, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minuty. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie włożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć około 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, ostudzić, dodać posiekane jajka, śmietanę, bułkę tartą, ser żółty i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym oliwą, napełnić farszem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180 stopni przez 20 minut. Podawać z ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi super smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    a akurat jest sezon na cukinię
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !