Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna Gosiuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
majonez 3 łyzki
musztarda 1 łyzeczka
pęczek szczypiorku 0,5 szt
ogórek konserwowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna Gosiuli

Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak