Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mortadelą i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
cebula 5-6 sztuk
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 4 łyżeczki
musztarda 0,5 łyżki
ogórki kiszone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mortadelą i cebulą

Cebulę obrać i pokroić w cienkie paseczki zalać wrzącą wodą i przykryć na ok 30-40 min. Ogórki pokroić w kostkę. Mortadelę pokroić w paseczki o dł. ok 3cm. Cebulę odcedzić , porządnie wycisnąć z niej sok i wodę, dodać do miseczki i włożyć ogórki z mortadelą. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wymieszać aż powstanie ładny ciemno-różowy kolor. ( Sałatka ma smak jakby były w niej śledzie). Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.01.2014 11:46
fajny pomysł na dobrą sałatkę
AURELKA 18.06.2013 22:26
takiej nie jadłam jeszcze
RenataZ-et 20.10.2012 19:11
pycha
m1monika 11.09.2012 10:39
smaczna :-)
Hanna5 12.04.2012 13:32
muszę wypróbować!
Agnik 17.09.2011 13:36
dobre
buksiak12 14.09.2010 09:40
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:40
fajny przepis
buksiak12 14.09.2010 09:40
fajny przepis
Dorota71 14.09.2010 09:04
mniam mniam
Dorota71 14.09.2010 09:04
mniam mniam
Emilia22 14.09.2010 08:30
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:30
bardzo ciekawy przepis
Emilia22 14.09.2010 08:30
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak