Sposób przygotowania

Obrane i umyte pieczarki drobno pokroić i usmażyć na margarynie. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na grubym tarle.
Mąkę, jajko, mleko, proszek, olej i kucharek utrzeć mikserem na gęste ciasto. Dodać pieczarki i kiełbasę i starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i na gorący nakładać łyżką porcje ciasta formując placuszki. Smażyć na złotobrązowy kolor. Po obróceniu na drugą stronę posypać żółtym serem, aby lekko się stopił. Przed podaniem polać keczupem.

Składniki na około 10 placuszków

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !