Sposób przygotowania

* + 1 jajko

Na diecie lepiej nie jeść tłustych i smażonych potraw, dlatego przyrządzam sobie gotowane klopsy z chudego mięska z \"bułką tartą\" w postaci zmielonego żytniego chleba. Wszystko razem wyrabiam, jako przyprawę daję tylko \"warzywko\", ale troszkę więcej by mięsko było lekko przesolone. Przesalam je dlatego gdyż gotując na wodzie, woda troszkę soli wyciągnie . Z wyrobionego mięsa formuję kulki-klopsy i wrzucam je na wrzącą wodę, przykrywam i gotuję 15-20 min. Zjadam z surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Ups... zapomniałam dodać jajka. Oczywiście do składników w księdze, bo w klopsikach jest :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    a dla reszty rodziny można podać z sosem pieczarkowym super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    jadłam kiedyś takie. Smaczne są.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !