Sposób przygotowania

Do misy przesiać mąkę. Zrobić wgłębienie po środku, dodać cukier, sól i pokruszone drożdże. W mikrofali przygrzać mleko i wlać do wgłębienia w mące. Delikatnie wymieszać, aby drożdże się rozpuściły. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać miód, jajko i zagnieść gładkie ciasto. Na samym końcu połączyć z roztopionym masłem. Przykryć ściereczką lnianą i odstawić na godzinę.

Z ciasta odrywać kawałki i formować z nich kulki. Układać na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję ponacinać z wierzchu na krzyż. Ponownie przykryć i pozostawić na pół godziny.

Piec przez 20 minut w temperaturze 190°C (w piecyku ustawić naczynie z ciepłą wodą). Bułeczki są najlepsze ciepłe, wyjęte prosto z piecyka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękne można podziwiać;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo smacznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    I rzeczywiście są smaczne... I proste w wykonaniu - każdy może je zrobić:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    przepis warty wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    na pewno sprobuje!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    na śniadanie - idealne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno sprobuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    pyszne,zabieram przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !