Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój migdałowy z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
miód 2 łyżki
migdały 20 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Napój migdałowy z miodem

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, rozgnieść na miazgę. Mleko zagotować, lekko przestudzić. Ciepłym mlekiem zalać miazgę migdałową, dodać miód, cukier waniliowy i cynamon, zmiksować. Podawać wystudzone w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.01.2012 19:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak