Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wiedeński

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos majonezowy 1 szklanka
chrzan 80g
ketchup 4 łyżki
rodzynki 40g
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wiedeński

Chrzan po umyciu i oczyszczeniu, zatrzeć na tarce o drobnych otworach. Łączymy z majonezem, ketchupem i opłukanymi rodzynkami. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak