Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1kg
spirytus 1l
cukier 50dag
Goździki całe Prymat 6
Cynamon cały Prymat 1kawałek
otarta skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z czarnych jagód

Umyć i osuszyć jagody,po czym wrzucić do słoja.Spirytus zmieszać ze szklanką wody,zalać owoce,szczelnie zakryć i zostawić na 2tygodnie(codziennie potrząsać słojem).Zagotować wode 3 szkl z otarta skórka z cytryny ,gożdzikami,cynamonem,przykryć i gotowac na małym ogniu około 10min.Dodać cukier i ugotować gęsty syrop.Zdjąć szumowiny,zestawic z ognia.Nastepnie zlewać wódke z jagód i stopniowo wlewać ją do syropu stale mieszajac.Potem zlać do słoja i szczelnie zamknąć.Po trzech dniach dokładnie filtrować,rozlać do butelek,zakorkować i zostawić na 3miesiace.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak