Sposób przygotowania

Umyć i osuszyć jagody,po czym wrzucić do słoja.Spirytus zmieszać ze szklanką wody,zalać owoce,szczelnie zakryć i zostawić na 2tygodnie(codziennie potrząsać słojem).Zagotować wode 3 szkl z otarta skórka z cytryny ,gożdzikami,cynamonem,przykryć i gotowac na małym ogniu około 10min.Dodać cukier i ugotować gęsty syrop.Zdjąć szumowiny,zestawic z ognia.Nastepnie zlewać wódke z jagód i stopniowo wlewać ją do syropu stale mieszajac.Potem zlać do słoja i szczelnie zamknąć.Po trzech dniach dokładnie filtrować,rozlać do butelek,zakorkować i zostawić na 3miesiace.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !