Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na kilkanaście godzin, najlepiej na całą noc. Gdy zabieramy się już do przygotowywania potrawy odcedzamy fasolę i zalewamy świeżą zimną wodą. Gotujemy fasolę około 1,5 godziny dodajęc do wody liść laurowy i ziele angielskie. Boczek kroimy w paski a kiełbaskę w kostkę podsmażamy posypując papryką i przyprawą do mięsa. Cebulę, czosnek i por siekamy i dodajemy gdy już mięso się zrumieni i jeszcze chwilkę razem podsmażamy przyprawiając Kucharkiem. Fasolę odcedzamy i wrzucamy do garnka. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i zalewamy nim fasolę. Do garnka wrzucamy zawartość patelni przyprawiamy solą pieprzem majerankiem, dodajemy koncentrat i mieszamy trzymamy około 5 minut na małym ogniu co chwilkę mieszając. Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    uwielbiam takie smaki!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !