Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZEKŁADANIEC AMBASADORA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda 6 łyżek
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
jajko 6
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
wiórki kokosowe 20 dag
biszkopty okrągłe 1 op
galaretka brzoskwiniowa 2 op
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jabłka prażone 1 słoiczek do szarlotki

Przepis i sposób przygotowania na: PRZEKŁADANIEC AMBASADORA

Roztopić kostke margaryny z 6 łyżkami wody, połowa szklanki cukru i kakao.Zagotować i ostudzić.Żółtka oddzielić od białek i dodać do przestudzonej masy.Dodać również mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz pianę ubitą z 3 białek.Wymieszać.Pozostałe 3 białka ubić ze szklanką cukru, wsypać wiórki i wymieszać. Ciasto wlać do blachy, na wierzch ułożyć łyżką pianę z wiórkami.Piec w temp. 180 stopni ok 40 min.( do suchego patyczka).Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół.
Śmietanę ubić.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, podgrzać, ale nie gotować.Dodać do śmietany.Rozsmarować na dolnej części ciasta.Następnie ułożyć biszkopty.Jabłka przełożyć do garnuszka i podgrzać, wsypać galaretki(proszek) i dobrze wymieszać.Przestudzić, a następnie ułożyć na biszkoptach.Przykryć druga częścią ciasta ( z piana kokosową).Zostawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.01.2013 21:24
pięknie wygląda!
bami 09.03.2012 14:59
Ciasto na bogato :)
ewasylwia 24.02.2011 14:04
apetyczne ciasto
aguus 24.02.2011 12:39
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak