Sposób przygotowania

Roztopić kostke margaryny z 6 łyżkami wody, połowa szklanki cukru i kakao.Zagotować i ostudzić.Żółtka oddzielić od białek i dodać do przestudzonej masy.Dodać również mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz pianę ubitą z 3 białek.Wymieszać.Pozostałe 3 białka ubić ze szklanką cukru, wsypać wiórki i wymieszać. Ciasto wlać do blachy, na wierzch ułożyć łyżką pianę z wiórkami.Piec w temp. 180 stopni ok 40 min.( do suchego patyczka).Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół.
Śmietanę ubić.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody, podgrzać, ale nie gotować.Dodać do śmietany.Rozsmarować na dolnej części ciasta.Następnie ułożyć biszkopty.Jabłka przełożyć do garnuszka i podgrzać, wsypać galaretki(proszek) i dobrze wymieszać.Przestudzić, a następnie ułożyć na biszkoptach.Przykryć druga częścią ciasta ( z piana kokosową).Zostawić do stężenia.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciasto na bogato :)
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    pięknie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !