Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 17 dkg
mleko 250 ml
spirytus 250 ml
żółtko jajek 8 szt
cukier wanilinowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Utrzeć cukier puder i cukier waniliowy z żółtkami na pulchną masę, dodawać na przemian mleko i spirytus, ciągle ucierając mikserem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.05.2013 00:51
kiedyś czesto robiłam,smaczny
Zosia1 09.04.2013 20:07
też taki robię:)jest świetny w smaku,polecam
artur7 17.07.2012 15:42
pyszne lubię
Neetka90 16.02.2012 18:28
extra
Neetka90 16.02.2012 18:28
extra
Juleczka20 26.05.2011 09:32
pycha
KasiaK90 05.03.2011 13:08
super
pioge7 26.02.2011 21:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak