Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe racuszki z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 600 g
jajko 3
masło 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier puder
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe racuszki z cukinią

Cukinię obieramy i ścieramy na tartce o drobnych oczkach , zlikwidować sok. Białka ubijamy a sola a żółtka ucieramy z cukrem i masłem .Do żółtek dodajemy mąkę , sodę , cynamon i cukier puder , oraz garstkę rodzynek , potem dorzucamy cukinię i miksujemy , potem na koniec dodajemy białka i po prostu smażyć racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 24.02.2011 23:30
świetne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak