Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 szt
ciasto francuskie 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w cieście francuskim

Filety pokroić na kawałki, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, na każdy kwadrat położyć kawałek usmażonego mięsa i zwinąć w ozdobny pakiecik.(tak jak zawija się cukierki ) Każdy pakiecik posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 22.02.2014 09:43
bardzo smaczne
kate.500 15.12.2013 20:04
fajny pomysl
Katarzyna59 03.09.2013 07:31
apetyczne jedzonko
misia53 29.12.2012 20:27
smacznie, pomysłowo
IlonaAlbertos 18.10.2012 17:16
Smakowite.
Motorek 18.02.2012 00:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak