Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik biszkoptowy z orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 15 dkg
jaja 5 szt
cukier 25 dkg
miód 20 dkg
śmietana 15 dkg
Soda oczyszczona Prymat 0.15 dkg
mąka 50 dkg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik biszkoptowy z orzechami

Utrzeć masło, dodając po jednym żółtku. Po trochu dodawać też cukier i miód, potem śmietanę, płaską łyżeczkę sody zmieszanej z częścią mąki. Dodać torebkę przypraw do piernika oraz na koniec parę dkg połamanych orzechów włoskich (niekoniecznie). Dodać ubitą na sztywno pianę z białek, dokładnie wymieszać po czym piec ok.50minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.10.2011 12:30
pyszny
ziutula
ziutula 19.03.2011 08:48
pyszności.....
KasiaK90 13.03.2011 01:30
super
Robert10 24.02.2011 11:03
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak