Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 40 dag
białko 4 szt
cukier puder 35 dag
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe kulki

Mielone migdały włożyć do miski, dodać cukier puder, białka, aromat i dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze i układać na przygotowanej blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 24.02.2013 23:43
super :)
Iwusia 13.06.2012 23:33
fajny przepisik
Rybciia 13.06.2012 09:23
fajne :-)
Motorek 04.03.2012 11:13
super
suzana 24.02.2011 08:27
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak