Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasteczka z płatków kukurydzianych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
kakao 2 łyżki
cukier puder 2/3 szkl
śmietanka 3 łyżki
masło orzechowe 3 łyżki
czekolada gorzka 10 dag
płatki kukurydziane 3 szkl
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
herbatniki 10 dag
spirytus do smaku
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasteczka z płatków kukurydzianych

Masło z cukrem pudrem i śmietanką utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając dodać masło orzechowe i rozpuszczoną czekoladę wymieszaną z kakao. Gdy masa utarta, wsypać płatki kukurydziane, rozkruszone herbatniki, dodać aromat i spirytus, wymieszać. Masę wyłożyć na andrut, wyrównać, przykryć drugim andrutem i obciążyć deseczką. Odłożyć w chłodne miejsce do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.05.2013 10:11
bardzo dobre
Motorek 22.04.2012 12:03
smaczne
Seba 22.12.2011 10:44
bardzo fajne
Iwona51
Iwona51 08.10.2011 10:19
smaczne
mirosława4 23.05.2011 20:25
pyszne
caroline1983 22.04.2011 09:57
Bardzo fajny pomysł :)
suzana 24.02.2011 08:26
super przepis:)
halinka1011 24.02.2011 08:05
świetny przepis
Misiek1 24.02.2011 07:11
Pysznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak