Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
mąka 1,5 szkl
włoszczyzna 1 pęczek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka w cieście

Mięso z indyka pokroić na porcje. Włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać obrane, pokrojone warzywa i gotować do miękkości. Do miski wlać mleko, dodać jajko, mąkę szczyptę soli, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ugotowane mięso zanurzać w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z pieczywem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.06.2013 07:48
ciekawa propozycja
Katarzyna59 31.03.2013 15:13
bardzo apetyczne
IlonaAlbertos 04.09.2012 20:44
Super.
Wafelek2601 04.07.2011 00:14
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak