Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
oliwa 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
świeży szpinak 500 g
boczek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa sałatka

Bagietkę kroimy na \"kromki\" i smarujemy oliwą z obu stron następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanego do temp. 200sto.
Każda upieczoną kromkę bagietki nacieramy czosnkiem tak aby przeszła zapachem czosnku.
Jajka gotujemy na twardo przez około 6min we wrzącej wodzie następnie obieramy i kroimy białko w drobną kosteczkę a żółtko kruszymy dodać do miski.
Szpinak myjemy i suszymy następnie dodajemy do miski kolejno boczek obcinamy skórę boczku z dołu i kroimy na dowolny kształt lecz cienko.
Dobrze całą naszą sałatkę mieszamy i odstawiamy na 30min do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak