Pieczarki i szczypior pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Cebule posiekać. Mięso pokroić w kostke, smażyć na 2 łyzkach oleju, przyprawić. Zdjąć z patelni. Na tyjm samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pieczarki, zielona cebulke i marchewkę, smażyc 3 minuty, przyprawić.Podlac rosołem i śmietaną, zagotować. Wrzucić groszek,gotować 5 minut. Usmażyć białą zasmażkę, rozrobić odrobina zimnej wody i wlac do warzyw, mieszając. Dodac mięso, przyprawic solą, pieprzem i gałką.
Jaja ubić z 2 łyżkami letniej wody i szczypta soli. Dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Smażyć 10 minut na pozostałym oleju. Wypełnić farszem, zlożyć na pół. Podawać bezpośredno po przyrządzeniu.
Farszem mozna też nadziać placki naleśnikowe.