Sposób przygotowania

Pieczarki i szczypior pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Cebule posiekać. Mięso pokroić w kostke, smażyć na 2 łyzkach oleju, przyprawić. Zdjąć z patelni. Na tyjm samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pieczarki, zielona cebulke i marchewkę, smażyc 3 minuty, przyprawić.Podlac rosołem i śmietaną, zagotować. Wrzucić groszek,gotować 5 minut. Usmażyć białą zasmażkę, rozrobić odrobina zimnej wody i wlac do warzyw, mieszając. Dodac mięso, przyprawic solą, pieprzem i gałką.
Jaja ubić z 2 łyżkami letniej wody i szczypta soli. Dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Smażyć 10 minut na pozostałym oleju. Wypełnić farszem, zlożyć na pół. Podawać bezpośredno po przyrządzeniu.
Farszem mozna też nadziać placki naleśnikowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !