Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik mrożony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier puder 1 szklanka
jajko 4 szt
twarożki homogenizowane 3 szt
rodzynki 20 dkg
mleko gorące 1 szklanka
galaretka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sernik mrożony

Masło ucieramy z cukrem dodając żółtka i serki mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie i mieszamy ze szklanką gorącego mleka.Ubijamy z białek pianę i dodajemy do masy serowej,następnie dodajemy mleko z żelatyną rodzynki,wszystko mieszamy i przekładamy tortownicy,schładzamy.Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i już krzepnącą polewamy sernik.Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 21.06.2011 06:55
Sernik na zimno - bardzo odpowiedni przepis na lato.
1j1o1l1a1 24.02.2011 16:41
zasugerowana tytułem sadziłam, że to jakiś sernik a\'la lody...skoro \"mrożpny\" :))) To rodzaj sernika na zimno - tez pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak