Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem dodając żółtka i serki mieszamy.Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie i mieszamy ze szklanką gorącego mleka.Ubijamy z białek pianę i dodajemy do masy serowej,następnie dodajemy mleko z żelatyną rodzynki,wszystko mieszamy i przekładamy tortownicy,schładzamy.Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i już krzepnącą polewamy sernik.Przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zasugerowana tytułem sadziłam, że to jakiś sernik a\'la lody...skoro \"mrożpny\" :))) To rodzaj sernika na zimno - tez pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Sernik na zimno - bardzo odpowiedni przepis na lato.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !