Sposób przygotowania

Zaczynamy od serków,odcedzamy je kładząc na cedzaku wyłożonym gazą przez ok godzinę.Herbatniki mieszamy z cukrem i cynamonem posypujemy nimi dno i boki tortownicy.Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel,dodajemy serki,mąkę i sól,wlewamy aromat i mieszamy.Białka z cukrem ubijamy na pianę wlewamy do masy i lekko mieszamy.Wlewamy do tortownicy i pieczemy 70 min.Gdy się upiecze zostawiamy jeszcze w piekarniku i nie otwieramy go przez godzinę.POLEWA.3/4 szklanki kompotu gotujemy z cukrem do tego wlewamy pozostały kompot wymieszany z mąką ziemniaczaną.Gotujemy po zagotowaniu troszeczkę przestudzić i ciepłą polewą polać ciepły sernik i dekorujemy wiśniami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    smaczny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    polewa wiśniowa coś pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !