Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana pieczeń

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
sól
pieprz
tymianek
majeranek
olej
gruszki
śliwki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana pieczeń

Mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić.
Obsmażyć na rumiano, natrzeć ziołami, ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.
Piec 1 godz. W 200 stopniach pod przykryciem, polewając ją sosem.
Owoce ułożyć obok mięsa, zdjąć przykrycie, piec 30 min. 3 łyżki sosu wlać na patelnię, rozgrzać, wsypać czubatą łyżkę cukru, zeszklić.
Glazurą posmarować mięso i owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 19.08.2012 14:56
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak