Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony po sycylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 porcji
olej 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sos pomidorowy 50 dag
oliwki czarne 3 łyżki
sól
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony po sycylijsku

Plastry mięsa obwiąż nicią i posyp częścią ziół. Usmaż z obu stron na złoty kolor. Przygotuj sos: cebulę i czosnek zeszklij na maśle. Dolej sok pomidorowy, dodaj oliwki i zioła. Zagotuj. Na talerzu ułóż medaliony, polej sosem i podaj z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak