Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
woda 1 szkl
masło 50 g
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka 150 g
jajko 4 szt
ser tylżycki 200 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety serowe

Mleko zagotować z wodą,dodać masło,sól i trochę gałki musztardowej,wsypać następnie mąkę,stale mieszając ,aż ciasto stanie sie gładkie,jednolite,ciasto przestudzić,przełożyć do misy i dodać jajka stale mieszają i starty ser.Kłaść łyżką okrągłe pulpety na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.02.2011 17:19
chrupiace i smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak