Sposób przygotowania

Smalec i margarynę utrzeć z cukrem oraz jajkami na krem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto. Ciasto jest dość luźne, więc dłońmi maczanymi w wodzie formować niewielkie kulki i obtoczyć je w płatkach, kładąc na blaszkę delikatnie spłaszczyć. Na środku każdego ciastka zrobić wgłębienie (najlepiej trzonkiem drewnianej pałki,maczanym w wodzie)i napełnić je dżemem. Piec w temp 170-180 st na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam je
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszności:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !