Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z gotowanych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki 0,5 kg
mąka pszenna typu wrocławska 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia 0,3 l

Przepis i sposób przygotowania na: placki z gotowanych ziemniaków

ziemniaki ugotować, przestudzone zemleć przez maszynkę, dodać mąkę i zagnieść ciasto/bez jajka/.CIASTO MUSI BYĆ GŁADKIE I ODCHODZIĆ OD RĘKI. w RAZIE POTRZEBY DODAĆ MĄKI. Formować placuszki o średnicy ok 10 cm, smażyć na głębokim oleju.Po usmażeniu posolić do smaku Podawać z sosami np. grzybowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 07.10.2011 21:13
muszę wypróbować
kochanyptysiu 13.03.2011 22:22
PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak