Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód 2 łyżki
czosnek ząbki 4 szt
Majeranek suszony Prymat 1 do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 do smaku
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Żeberka podzielić na małe kawałki, umyć, osuszyć. Przygotować marynatę z octu balsamicznego i miodu (na łyżkę miodu 2 łyżki octu balsamicznego) zmiażdżonego czosnku 3-4 ząbki i przyprawy. Zamaczać dokładnie mięso w marynacie i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Ułożyć mięso na przemian z pokrojonymi na 8 jabłka, całość posypać majerankiem. Piec pod przykryciem w temperaturze 160 st. C około 2 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.05.2015 05:52
pyszności na obiaek
Margo1 22.11.2014 22:54
moje ulubione
ONY_za_kare 23.01.2014 15:56
pyszne żeberka
Katarzyna59 06.12.2012 18:50
smaczne
smakowita 28.08.2012 21:52
smakowite
Łukasz15 11.06.2012 09:37
smaczne
zuzanna_z 28.04.2012 12:30
super
klaklak 18.02.2012 23:32
dobre
olkaaa 12.12.2011 14:36
pycha
calliope 10.11.2011 09:48
ciekawe jak smakują :)
motomaniak 23.07.2011 17:40
swietne
gacopierz23 14.07.2011 21:52
smaczne z tą nutą słodyczy
Kasia77
Kasia77 24.02.2011 17:33
fajne ja mam z kolei żeberka w kawie
suzana 23.02.2011 20:10
jeszcze takich nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak