Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 4 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
miód 1 do smaku
czosnek ząbki 4 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie

Mięso drobiowe to mogą być ćwiartki, uda lub podudzia. Kurczaka umyć, osuszyć (można zdjąć skórkę). Przygotować marynatę z octu balsamicznego i miodu (na łyżkę miodu 2 łyżki octu balsamicznego) zmiażdżonego czosnku 3-4 ząbki i przyprawy do drobiu. Zamaczać dokładnie kurczaka w marynacie i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Następnie piec pod przykryciem w temperaturze około maksymalnie 160 st.C przez około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.01.2014 22:13
pyszny kurczaczek
Katarzyna59 08.11.2013 07:44
apetyczny kurczak
Krystyna32 15.04.2013 16:27
smakowity!!!
Ela15 24.02.2013 09:25
pycha
olkaaa 10.11.2012 10:12
bardzo fajne
rjustysia 14.07.2012 11:59
Kurczak z miodem to przepyszne połączenie :)
Betka 25.05.2012 16:54
mniam mniam
Renia1 21.05.2012 20:47
rewelacja
zuzanna_z 23.04.2012 12:17
smaczne
[email protected] 03.04.2012 10:41
bardzo dobre
eli82 22.09.2011 16:55
pycha
krystyna24 17.08.2011 13:37
fajny pomysl
usmiech 13.08.2011 23:44
dobre
Wojtek8 09.03.2011 12:29
fajne
Robert10 24.02.2011 09:21
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak