Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartki kurczęce owijane plastrem boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki kurczęce 4 szt
sól 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
boczek 8 plastry
Musztarda francuska Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki kurczęce owijane plastrem boczku

Ćwiartki kurczęce umyć i osuszyć ( można zdjąć skórkę), posolić, oprószyć zmielonym, czarnym pieprzem i odstawić na około 15 minut. Następnie posmarować musztardą i obłożyć plastrami boczku. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w temperaturze 180stopni C około 40-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 23.01.2014 15:46
dobre danie
caralajna 06.02.2013 07:53
fajne
Katarzyna59 16.11.2012 16:38
smaczne
Katarzyna59 14.11.2012 18:49
fajne
olkaaa 12.11.2012 08:48
dla mnie rewelacja
Renata22 10.10.2012 19:37
ciekawe zestawienie
smakowita 20.08.2012 21:34
same wspaniałości
barbara11561 31.07.2012 09:39
świetny pomysł
SYLKA 26.06.2012 18:27
pycha
misia53 17.02.2012 13:48
też bym taki obiadek chciala
mala2021 21.01.2012 11:52
bardzo mi smakują
gacopierz23 11.12.2011 11:38
ciekawy smak
asia92wp 29.11.2011 13:51
muszę spróbować:)
smakoszek 21.11.2011 12:03
bardzo ciekawy sposób
Iwona51
Iwona51 15.10.2011 18:14
pycha
aleksa123 20.09.2011 20:31
fajne
dianix 07.09.2011 15:33
na bogato:)
Ewelina38 05.06.2011 12:16
ależ pyszne mięsko :P
klaklak 07.05.2011 18:38
smakowicie wygladają
mysza666 02.03.2011 22:35
Proste a pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak