Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
pomidory koktajlowe (czerwone) 20 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką i boczkiem

Oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w piórka cebulę, oczyszczone z nasion pokrojone w zapałkę papryki i smażyć do miękkości. Włożyć do fasolki. Boczek pokroić w paski, podsmażyć na patelni, połączyć z fasolką, wymieszać. Chwilę razem poddusić, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać pomidorkami koktajlowymi. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.11.2012 22:51
Smaczne i pożywne.
jeta72 16.04.2012 10:09
pyszna!!!
angelika14 24.10.2011 17:33
proste, smaczne i pożywne coś takiego to ja uwielbiam zjadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak