Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i opłukać. Ugotować do miękkości, przecisnąć przez praskę i pozostawić do ostygnięcia. Zmielony ser zmielić po czym dodać do ziemniaków razem z mąką, jajami i szczyptą soli. Z reszty składników zagnieść ciasto. Umyte śliwki wypestkować i włożyć na chwilę do wrzątku i odsączyć. Z przygotowanego ciasta na knedle uformować małe porcje i na środku każdej z nich ułożyć śliwkę i dokładnie zlepić. Kluski panierować w mące i gotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzone przelać zimną wodą. Masło stopić i zrumienić w nim bułkę tartą, po czym polać nią knedle i posypać cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    uwielbiam takie knedle :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepadam za knedlami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !