Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos imbirowy do ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir świeży 20 dag
sos sojowy jasny 300 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
olej sezamowy 2 łyżki
jogurt bałkański 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos imbirowy do ryb

Imbir obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Dymkę drobno posiekać, Wymieszać, dodać 300 ml jasnego sosu sojowego, oraz 2 łyżki oleju sezamowego, oraz 4 łyżki gęstego jogurtu bałkańskiego, składniki dokładnie wymieszać, Doskonały sos do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak