Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetowe jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2/3 łyżki
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól
pieprz
pasztet 1 (drobiowy)
jajko ugotowane na twardo 4-5 szt
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetowe jajka

Jajka obrać i przekroić na pół wzdłuż. Żółtka wyjąć i rozetrzeć. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu , wymieszać z żółtkami, serem i natką pietruszki. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i masą napełnić połówki białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak