Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny tort z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 20 dag
jajko 5 szt
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sok z cytryny 4 łyżki
migdały mielone 25 dag
marchewka starta 25 dag
mąka 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 op
Do formy:
tłuszcz
masa
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
twarożek 50 dag
kremówka 3 szkl
zagęszczacz do śmietany 2 op
cukier puder 4 łyżki
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny tort z brzoskwiniami

Wymieszać składniki ciasta. Piec 60 minut w temp 180stC. Ostudzić i przekroić na 3 krążki. Żelatynę wymieszać z twarożkiem, cukrem oraz kremówką ubitą z zagęszczaczem. Brzoskwinie ułożyć na krążku, na nich część masy. Nakryć drugim krążkiem, nałożyć masę i nakryć trzecim krążkiem. Posmarować wierzch oraz boki i ozdobić go.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak